El nen gos

L’escriptora Fina Casalderrey i l’escriptor Francisco Castro van decidir un bon dia ajuntar quatre mans i vint dits per a fer aquest llibre sorprenent. Els relats d’El nen gos donen veu a Aakex, Nadim, Altair, Leila, Carles i molts altres infants de tot el món que veuen vulnerats els seus drets més bàsics. Un llibre per a sembrar en els lectors l’esperança d’un món millor. Els textos que introdueixen cada relat són adaptacions d’articles de la Convenció dels Drets de l’Infant

9.50

Descripció

Autors: Fina Casadelrrey i Francisco Castro
Il·lustradora: Patricia Castelao
Traducció: Francesc Gisbert
Edat recomanada:+ 10 anys
ISBN: 978-84-16394-10-4
Idioma: Català / Valèncià
Format: 20cm x 14,5cm.  Rústica
Pàgines: 78 a color.
Edició: 1a desembre 2015

Aquest llibre conté cinc relats protagonitzats per nens i nenes en situacions de marginalitat. Cada relat va precedit d’un article de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant i es tanca amb la cita d’un intel·lectual, que emmarca el sentit de cada relat.

Aakesh passa gana i busca menjar per alimentar la seva àvia ia ell. Nadim i Altair, dos germans, pateixen l’explotació d’un grup de malvats que els utilitza per lucrar-se a costa; Kai ha perdut la seva casa i al seu germà gran després d’un terrible cicló, i ningú el busca ni el crida pel seu nom. En un altre lloc, Leila va a casar-se amb un home de l’edat del seu pare; i, finalment, Carlos, un nen d’un entorn més favorable, ha de lluitar per viure com un nen més malgrat moure’s amb una cadira de rodes.

El fil conductor dels cinc relats és la presència d’un gos, al qual cada nen dóna un nom, i que els acompanya.

El llibre original en gallec és O neno can; està inclòs a la prestigiosa llista que cada any elabora l’YBBY amb els millors llibres sobre la discapacitat. Actualment, és un dels llibres més llegits en l’àmbit gallec.

Valors que transmet el llibre:

 • Solidaritat
 • Els drets dels nen
 • La lluita contra l’explotació infantil
 • La igualtat entre els éssers humans
 • La necessitat de tenir una família i una educació
 • La importància de tenir un nom
 • El respecte a les persones amb discapacitat i la protecció dels seus drets
 • La companyonia
 • El respecte pels animals i la defensa dels vincles que s’estableixen entre ells i la gent • Els hàbits saludables
 • La necessitat de triar la destinació
 • La defensa dels drets de la dona
 • L’esperança de que en les situacions més difícils també pot canviar les coses.

Articles i ressenyes sobre aquest llibre

Els autors

Fina Casalderrey (Xeve, Pontevedra), mestra jubilada. Li interessen la gastronomia,
l’etnografia, el teatre, el cinema … Autora de més de 50 llibres, en la seva major part traduïts a totes les llengües ibèriques. Alguns també al coreà, italià, francès, bretó, portuguès i anglès.
Entre els premis aconseguits estan: el Nacional de Literatura infantil i juvenil, el Vaixell de Vapor o el Edebé, i ha estat candidata al premi Astrid Lindgren Memorial.
La seva pàgina web és: http://fina.casalderrey.com

Francisco Castro (Vigo, Pontevedra) és el coordinador de la col·lecció de literatura infantil i juvenil a l’editorial Galàxia. És el creador d’A cançó do nàufrag, un bloc en el que comparteix les seves opinions i experiències sobre els temes que li interessen: l’actualitat, la cultura, l’experiència lectora …
Chamádeme Simbad i O Segredo de Marco Polo són algunes de les seves obres per al públic jove. El primer d’aquests llibres forma part de la Llista d’Honor de IBBY, un reconegut catàleg internacional de literatura infantil i juvenil

Informació addicional

Autors

Fina Casalderrey i Francisco Castro

Il·lustradora

Patricia Castelao

Idioma

Català / Valencià

Edat

+ 10 anys